Logopedie Torhout - Werkwijze • Logopedie Torhout - De LogoToren
610
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-610,bridge-core-3.1.8,qode-quick-links-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Logopedie Torhout – Werkwijze

de logotoren logopedie torhoutHover Image

Aanmelding

De aanmelding voor logopedie kan door meerdere personen gebeuren. Als ouder kunt u zelf contact opnemen. Soms wordt logopedie ook aangeraden vanuit de school / CLB of door een huisarts, orthodontist, neuroloog, …

Onderzoek

U kunt een eerste afspraak vastleggen via mail of telefonisch. Tijdens het eerste gesprek worden de logopedische problemen samen besproken. Daarna volgt een uitgebreid onderzoek en de bespreking van de resultaten. Zo kunnen we zien of logopedie al dan niet nodig is.

Soms is een aanvullend onderzoek van het gehoor bij de NKO-arts en een IQ-onderzoek bij de psycholoog noodzakelijk voor het opstarten van therapie.

Behandeling

Als er uit de testresulaten blijkt dat logopedische behandeling is aangewezen, bespreken we samen welke momenten het best schikken en proberen we zo snel als mogelijk op te starten.
De therapieën gaan wekelijks door volgens vaste afspraken, per half uur of per uur met een frequentie van één of meerdere keren per week.

De therapie kan doorgaan in de praktijk, op school of bij u thuis. Indien een afspraak niet kan doorgaan, gelieve mij dit dan aub minstens 24 uur op voorhand te laten weten. Ook bij behandelingen op school vraag ik u me te verwittigen bij afwezigheid. Indien u tijdig verwittigt, wordt de behandeling niet aangerekend. Bij onverwittigde afwezigheid wordt de therapiesessie wel aangerekend.

Ook tijdens de schoolvakanties is het aangewezen om de logopedie zo veel als mogelijk verder te zetten in functie van effectieve therapie. De dagen en tijdstippen kunnen dan uiteraard wel worden aangepast.

De betaling gebeurt altijd op het einde van de maand via overschrijving of contante betaling. Indien er terugbetaling is via de mutualiteit ontvangt u na betaling het getuigschrift voor verstrekte hulp voor terugbetaling.

Logopedie torhout (praktijk, school of thuis).